fbpx

Şirket Kurma

//

admin

Şirket Kurma

Bu yazımızda Türkiye’de nasıl şirket kurulduğunu, şirket kurma aşamaları, şirket kurmak için gerekli olan evrakları en basit şekilde sizler için anlattık. Türkiye’de şirket kurma rehberi hakkında her şey. Şirket nasıl kurulur, adım adım şirket kuruluşu nu sizin için detaylıca yazdık.

Şirket Kurma Rehberi

Kendi şirketini kurmak istiyorsunuz. Öncelikle ilk aşama şirket adresinizi belirlemek.
Şirket kurma aşamalarında şirket adresini belirlemek çok önemli bir konudur. Karar vermeniz gereken fiziki bir ofise ihtiyacınız olup olmadığıdır. Eğer fiziki bir ofise ihtiyacınız olacak ise bir iş yeri kiralamanız gerekmektedir. İş yeri kiralamaya ihtiyacınız yok ise Sanal Ofis ile çok uygun maliyetlerle şirket adresinizi kiralayabilir.

Bu yazımızda daha çok fiziki bir alana ihtiyacı olmayan şirket kuruluşlarını değerlendireceğiz. Adım adım şirket kuruluşu nasıl oluyor, öğrenelim!

Sanal ofis ile şirket kurulum süreçleri, genellikle çok daha hızlı ve basit bir şekilde tamamlanabilir. Fiziksel bir mağaza veya ofis kurmaya kıyasla çok daha az masraf ve zahmet gerektirir. Sanal ofis, yalnızca bir yasal adres sunmakla kalmaz, aynı zamanda işletmenize profesyonel bir imaj kazandırarak daha güvenilir ve kurumsal bir izlenim bırakmanıza yardımcı olur.

şirket kurma şirket kurma aşamaları
şirket kurma

Adım Adım Şirket Kuruluşu

  1. Uygun Fiyat ile şirket yasal adres teklifini al: Tnext Office 0 542 131 68 00 numaralı whatsapp hattına yazarak veya arayarak en uygun fiyatlarla şirket adresin için gerekli olan Sanal Ofis kiralaması teklifini al.
  2. Teklifi onayla / ödemeni yap: Sanal Ofis Kiralama teklifini onayladıktan sonra ödemeni yap. Temsilcimiz hızlı bir şekilde şirketin gerekli olan yasal adres sözleşmeni hazırlayacak.
  3. Sözleşmeni mali müşavirine gönder: Sözleşmeni dijital olarak aldıktan sonra yine dijital bir şekilde mali müşavirine sözleşmeni gönder. Eğer bir mali müşavirin yoksa sana tavsiyede bulunabiliriz.
  4. Şirket açılış başvurusu: Mali müşavirin şirket açılışını yapmak için MERSİS sisteminden ön başvurunu yapacak. Şirket isminin belirlenmesi, şirket faaliyetlerinin beyanı, gerekli evrakların sisteme yüklenmesi gibi işlerin hepsini mali müşavirin bir kaç dakika içerisinde halledecek.
  5. Yoklama: MERSIS sistemi üzerinden yapılan başvuru sonrasında 2 ile 15 iş günü arasında (yoğunluğa göre süre uzayabilir) Vergi Dairesi memuru seni şirket adresinde şirket açılış yoklaması için ziyaret edecek.
  6. Açılış yoklaması bildirimi: Şirket açılış yoklaması için vergi memurunun geleceği günü bir gün önceden size bildireceğiz. İlgili gün ve saatte mutlaka şirket adresinde (sanal ofis kiralamasını yaptığın resmi adres) bulunman gerekir.
  7. Açılış yoklaması: Açılış yoklamasının olduğu gün iş yeri adresinde bulun. Açılış yoklamasının olduğu gün seni kısa bir süre ofisimizde misafir edeceğiz. Vergi memuru açılış yoklaması gerçekleştirecek. Yaklaşık olarak 10 dakika süren yoklama işlemi esnasında sana bir kaç basit teyit amaçlı soru soracak. Şirket adın, şirket adresin, şirkette çalışan olup olmadığı vb.)
  8. Şirketin açıldı: Yoklama sonrasında şirketin artık açılmış olacak.
  9. Banka hesaplarının açılması: Yoklaman tamamlandıktan sonra dilediğin bankadan şirketin için hesap açabilirsin.
    • Şirket banka hesap açılışı için gerekli evraklar listesi: Vergi Levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi, kimlik, şirket kaşesi (var ise)
  10. Fatura Hizmetleri: Yaptığın hizmetler veya mal teslimleri karşılığı keseceğin faturalar için ise bazı entegratör firmalarını kullanman gerekebilir. e-Fatura, e-Arşiv veya serbest meslek makbuzu gibi faturalandırma konuları hakkında mali müşavirin seni en doğru şekilde yönlendirecektir. Ücretli veya ücretsiz sunulan faturalandırma hizmetleri mutlaka detaylı araştır ve mali müşavirinden destek al.
şirket kurma rehberi şirket kurma aşamaları
şirket kurma aşamaları

Şirket Kurma Rehberi

Adım adım şirket kuruluşu ve şirket kurma aşamaları sizin için anlattık. Sanal Ofis ile şirket kurmak istediğinde; Tnext Office’in en uygun fiyatlarıyla şirket adresine sahip olacaksın.
Ticaret Bakanlığı‘nın hazırlamış olduğu Türkiye’de Şirket Kurma Rehberi adlı belgeye ulaşmak için tıkla.

Yasal adres dışında Tnext Office’in diğer hizmetlerini biliyor musun?

  1. Telefon santral hizmeti: Tnext Office şirketin için bir telefon numarası tahsis edebilir. 0216 veya 0850 numara ile başlayan telefon numaraları ile şirketinin bir telefon numarası olabilir.
  2. Telefon cevaplama hizmeti, sekreterlik hizmeti: Telefon numarası tahsis edildikten sonra şirketin adına gelen aramalar “şirket isminle” cevaplanır. Örneğin; Tnext Office iyi günler.
    Cevaplanan gelen arama bilgisi tüm detayları ile kayıt edilir ve anında tarafınıza SMS ve mail yolu ile bildiriril.
  3. Telefon yönlendirmesi: Dilersen şirketine gelen aramalar cevaplandıktan sonra direkt cep telefonuna yönlendirme yapılır.
  4. Toplantı odası kullanımı: Müşterilerinle veya tedarikçilerinle görüşme yapmak için toplantı odasını kullanabilirsin. Gelen misafirlerin en iyi şekilde ağırlanır ve içecek ikramı yapılır.
  5. Ofis kullanımı: Müşterilerinle veya tedarikçilerinle görüşme yapmak için ofis kullanabilirsin.
  6. Ortak alan kullanımı: Evden çalışmak istemediğinde veya bir misafirin seni ofis adresinde ziyaret etmek istediğinde gün içerisinde ortak alandaki çalışma masalarımızıda kullanabilirsin.

Tnext Office’in avantajlı sanal ofis paketleri hakkında bilgi almak için aşağıdaki iletişim menüsü kullanabilirsin. Veya direkt whatsapp üstünden yazabilirsin. 05421316800

TNEXT OFFICE HAZIR VE SANAL OFİS HİZMETLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Merdivenköy Mah. Dikyol Sk. No:2 Business İstanbul B Blok, Kat:18 İç Kapı No: 179 Kadıköy / İstanbul

    #şirket kurma #şirket kurma rehberi #sanal ofis #yasal adres #şirket kur #ticaret bakanlığı #şirket kuruluşu #kendi şirketini kur #adım adım şirket kuruluşu #şirket kurma aşamaları