fbpx

Şirket nasıl kurulur? Şirket Kurmak için gerekli belgeler neler?

//

admin

Şirket nasıl kurulur?

Türkiye’de şirket nasıl kurulur? Türkiye’de şirket açmak için nasıl bir yol haritası izlenir, prosedürler nelerdir, hangi belgeler gereklidir? İşte aradığınız tüm sorulara cevapları bu yazımızda bulacaksınız.

Adım adım şirket kuruluşu

Şirket kurmaya karar verdiniz. Ne iş yapacağınıza, faaliyet alanlarınıza, şirketinizin ismine karar verdikten sonra artık resmi işler için yola çıkabilirsiniz.

Bu yazımızda adım adım şirket kuruluşunun nasıl yapılacağını anlatıyoruz.

Sanal Ofis
Şirket nasıl kurulur?
  1. Şirket Adresi / Yasal Adres
    Şirketinizi kurmak için en önemli adım; şirket resmi adresinizdir. Şirket adresi için iş yeri olarak kayıtlı yerlerden bir ofis, büro kiralaması gereklidir. Çünkü Gelir İdaresi Başkanlığı ve Ticaret Bakanlığı‘nda şirketinizin kayıtlı resmi bir adresi olmak zorunludur.
    Resmi adresinize SANAL OFİS kiralayarak çok uygun maliyetlerle sahip olabilirsiniz. Bu noktada TNEXT OFFICE size en uygun maliyetlerle resmi adresinizi sunabilir. Fiyat bilgisi için satış temsilcimiz ile iletişime geçebilirsiniz. İLETİŞİME GEÇ.

    Sanal Ofis kiralamasına karar verdikten sonra seçtiğiniz sanal ofis firması sizinle bir Ofis Hizmet Sözleşmesi imzalayacaktır. İmzalanacak olan bu sözleşme iş yeri kira sözleşmesi olarak kabul edilecek ve resmi makamlar nezdinde yasal adresiniz olacaktır.
  2. Mali Müşavir ile Şirket Açılışı
    İmzalamış olduğunuz SANAL OFİS sözleşmeniz ile mali müşavirinize başvuracaksınız. Eğer bir mali müşaviriniz yok ise bu konuda size yardımcı olabilir.
    Mali Müşaviriniz ile şirket başvurunuzu MERSİS üzerinden gerçekleştireceksiniz.

    Başvurunuz esnasında bir çok bilgi istenecek; şirket kurucu kimlik bilgileri, şirket ismi, şirket türü (limited şirket/ anonim şirket/ şahıs şirketi) bilgisi, şirket faaliyet kodu ve faaliyet alanları vb. bilgiler ile şirket başvurunuz tamamlanır.
    Başvuru tamamlandıktan sonra mali müşaviriniz sizden bazı vekaletnameler isteyebilir. İsteyeceği vekaletler şirket kuruluşunun devamı için gerekli olan işlemlere mali müşavirini vekil tayin etmek için olacaktır. Vekaletname vermek istememeniz durumunda, tüm süreçte bizzat kendiniz bulunmanız, süreci yönetmeniz gerekmektedir.
  3. Açılış Yoklaması
    Başvurularınız tamamlandıktan sonra 2 hafta içerisinde Gelir İdaresi Başkanlığı‘ndan yoklama çıkarılacaktır. Yoklamanın amacı; resmi adresinizde (sanal ofis kiralanan yer) bulunduğunuz, faaliyetlerinizi bu adreste yapacağınız bilgilerinin fiziki olarak gelen yoklama memuru tarafından da onaylanmasıdır.
    Yoklama günü şirket adresinizde (sanal ofis kiralanan yer) bulunmanız ve yoklamaya katılmanız gerekmektedir. Yoklama yapılacağı gün, bir gün öncesinden tarafınıza bilgi verilir.
    Yoklamaya katılamamanız durumunda yoklamanız kabul olmaz ve ikinci yoklama günü için yeni tarih belirlenir. ikinci yoklama gününde de adreste bulunmamanız halinde yeni bir yoklama günü Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan talep edilir.
  4. Şirketiniz Açıldı
    Yoklamanız tamamlandıktan sonra artık şirketiniz açıldı.

Şirket nasıl kurulur? Şirket Kurmak için gerekli belgeler neler?

  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesi (yabancı uyruklular için İkamet İzin Belgesi / Yabancı Kimlik No)
  • Vesikalık fotoğraf,
  • İmza Sirküsü veya İmza beyannamesi (ön başvuru sonrası, noter tarafından düzenlenlenebilir.),
  • Vekaletname (Başvuru mali müşavir tarafından yapılıyor ise),
  • Faaliyetin yapılacağı adresin kira sözleşmesi (sanal ofis kira hizmet sözleşme),
  • İkametgah Belgesi (e-devlet üzerinden)
sanal ofis legal mi?
Şirket Kurmak için gerekli belgeler neler? Şirket açmak

Bu yazımızda şirket nasıl kurulur hakkında bilgiler aktarmaya çalıştık. Şirket kurmak için gerekli olan belgeler neler olduğunu öğrendik. Siz de bir şirket kurmak istiyorsanız Tnext Office‘in avantajlı Sanal Ofis Paketleri ile şirketinizi kurabilirsiniz. Sanal Ofis Fiyatları için buraya tıklayabilirsiniz.